Kung Fu Panda 3
2016. március 25. írta: Kakukur

Kung Fu Panda 3

Megnéztem a „Kung Fu Panda 3” című amerikai animációs filmet.7uhuwbu3wyphf7quecxgdmsgxul.jpg

Jennifer Yuh Nelson rendezte, aki az első két résznek is a direktora volt.

A történet ott folytatódik ahol abba maradt.          

Po megtalálja az apját, az apja megtalálja Po-t. (Az apja még mindig olyan idős amilyen akkor volt amikor Po-t elveszítették. [De ettől most eltekintünk.])

 

Pozitív dolgok:

  -        A ’’chi’’ téma behozása

  -        Új fő gonosz

  -        A (sok) panda + Feltűnik Po apja

Negatív dolgok:

  -        Kevés  harc jelenet

  -        Keveset szót ejtenek Kai-ról a főgonoszról.

  -        Rossz ’’történet”, összeállítás

Negatív és pozitív dolgok egyaránt:

  -        Po mester lesz (a történet elején ez nehezen hihető el róla.)

Kai: (gonosz)

Egy ún. szellem harcos, aki év milliók során elsajátította hogyan lehet elvenni másoktól a chi-t (az élet energiát) ami ezáltal a saját természet feletti erejét növeli. Kai ezzel a módszerrel elveszi Oogway chi-jét is (mivel a történet a szellem világban kezdődik és ketten összecsapnak. Kai nyer), amit arra használ fel, hogy visszatérjen a halandó világba, és ott bosszút álljon a nagymester tanítványain. Oogway azonban figyelmezteti, hogy van egy "harcos" kiknek végzete, hogy megküzdjön Kai-al és le is fogja őt győzni. Kai azonban nem hiszi ezt, és a halandó világba visszatérve megkezdi a Sárkány harcos (Po) felkutatását.

Feltűnik Pou apja akinek az ’’Univerzum”” üzent, hogy keresse meg Po-t, helyezze biztonságba és tanítsa meg a chi használatára. Eközben megtámadják Béke völgyét azok a legyőzött kung fu mesterek, akiknek Kai elvette a chi-jét, és immár ő irányítja őket.

(az előző film végén megtudta, hogy a fia életben van egy az univerzumtól kapott üzenetben).

Po elmegy az apjával, hogy megtudja mit jelent pandának lenni és, hogy megtaníthassa a chi-t használni.

Buliznak, táncolnak, gurulnak, tanulásról szó sem esik.

Közben Kai sorra elveszi Kína minden kung fu mesteréének chi-jét. Shifu és az Ötök megkísérlik őt megállítani, de Kai végül őket is legyőzi. Tigrisnek sikerül megmenekülnie és azonnal szalad Po-hoz, hogy elmondja mi történt és, hogy Kai úton van Panda völgyhöz. Kiderül, hogy az apja a chi hatalmát birtokolta de már elfelejtette. Ő is és a többi panda is.

Először mindenki menekülni akar, próbál de azután közös erővel akarják legyőzni a gonoszt. Elkezdődik a kiképzés Po úgy viselkedik mint egy igazi mester.

A terv alap koncepciója az volt, hogy a pandák a mesterekkel próbálnak elbánnia.

Egyszer csak megjelenik ő. (Kai)

A tervük azonban elbukik, mikor Po megkísérli alkalmazni Kai-on a Wuxi Ujj fogást (amivel Tai Lungot is legyőzte az első filmben), ám ő felfedi, hogy fogás nem működik szellemeken. Kai kis híján felülemelkedni Pón és a többi pandán, mígnem Pónak támad egy ötlete: mivel nem tudja visszaküldeni Kait a Szellem világba, ezért az egyetlen megoldás, ha elviszi őt oda. Így saját magán alkalmazza a Wuxi Ujj fugást, és ezáltal magát is és Kait is a Szellem világba repíti.

A két fél a túlvilágon folytatja a küzdelmet, ahol Kai egyre közelebb kerül ahhoz, hogy legyőzze Pót. Ám Li, Ping és Tigris meg a többi panda együttesesen alkalmazzák a chi adás technikáját, mely során mind megköszönik Pónak amit értük tett, és amikre tanította őket.

Po már majdnem ’’elveszik” amikor a túlvilágon alkalmazott chi technika beválik Po megtisztul és egy hatalmas villanás. A sárkány harcos egy sárkány testében találja magát. A chi technikáját is valahogyan ’’megtanulta”. Kai-jal végez. (a saját energiáját átadja Kai-nak de ő ezt nem tudja birtokolni ezért bum.) A mesterek visszakerülnek a való életbe.

Po a Szellem világban találkozik Oogway mesterrel, aki biztosítja őt, hogy kalandjai a végéhez értek. Elmondása szerint egykor azért választotta Pót Sárkány harcosnak, mert tudta róla hogy nagy erő lakozik benne, hisz az ősi pandák leszármazottja, valamint ő a ying és yang megtestesítője is. Felajánlja Pónak a választást: vagy itt marad a Szellem világban az idők végezetéig vagy visszatér a családjához és a barátaihoz a halandó világba. Po némi habozás után az utóbbi mellett dönt.

A film végén Po, az Őrjöngő Ötös és a többi panda együtt alkalmazzák a chi adást, hogy újjáépítsék a Jade palotát és egész Béke völgyét. Mindeközben Po büszkén néz végig a családján a barátain, és a falun, ahol kalandjai elkezdődtek.   

További információk:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kung_Fu_Panda_3.

Kövess facebookon! : 

https://www.facebook.com/mindenpcHU/?ref=hl

kungfu3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-ami-pc.blog.hu/api/trackback/id/tr958526252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása